Senarai Projek Perumahan Di Seluruh Terengganu Untuk Di Jual (UPDATED) - Direktori Rumah & Tanah Murah Untuk Dijual Di Kelantan & Terengganu

Breaking

Rabu, 20 Januari 2010

Senarai Projek Perumahan Di Seluruh Terengganu Untuk Di Jual (UPDATED)

SENARAI RUMAH UNTUK DIJUAL DI TERENGGANU

Rumah Untuk Dijual di Daerah Besut Terengganu  SIAP SEPENUHNYA!

1. Taman Koperat Putera Besut (SEMI-D)
RUMAH BERKEMBAR SETINGKAT
Bermula dari RM 298,110

2. Taman Koperat Putera Besut (BANGLO)
BANGLO SETINGKAT
Bermula dari RM 348,460

3. Taman Koperat Putera Besut (TERES)
TERES SETINGKAT
Bermula dari RM 199,310

Berminat Sila Terus Whatsapp 👉 www.wassap.my/601161076546/tamankoperatputerabesut



1. TAMAN SRI SERADA,SERADA KUALA TERENGGANU
20 Unit Semi-D - harga Dari RM153,500

2. KG.PADANG NENAS,BATU RAKIT,K.TERENGGANU
1 Unit Banglo 2 Tingkat - harga Dari RM300,000

3. KG.PENGKALAN ATAP,BATU RAKIT K.TERENGGANU
10 Unit banglo Setingkat - harga Dari RM280,000

4. TAMAN SRI TANJUNG,BATU RAKIT,KUALA TERENGGANU
20 Unit Teres 2 tingkat - harga Dari RM170,000

5. TAMAN MUTIARA GONG PAK JING BATU RAKIT,KUALA TERENGGANU
14 Unit Teres 2 tingkat - harga Dari RM180,000

6. TAMAN ALOR JAMBU BATU RAKIT,KUALA TERENGGANU
12 Unit Semi-D Setingkat - harga Dari RM183,900

7. PROJEK WAKAF TENGAH,KUALA TERENGGANU
2 Unit Semi-D Setingkat - harga Dari RM177,900

8. TAMAN KG.BUKIT BERANGAN TOK JIRING,TEPOH,KUALA TERENGGANU
8 Unit Semi-D Setingkat - harga Dari RM174,900

9. PULAU KERENGGA,MARANG,TERENGGANU
4 Unit Banglo Setingkat:
- Type A - harga Dari RM160,000
- Type B - harga Dari RM195,000

10. SEBERANG PINTASAN,DUNGUN,TERENGGANU
6 Unit Semi-D Setingkat - harga Dari RM155,000
4 Unit Banglo Setingkat:
- Type A - harga Dari RM160,000
- Type B - harga Dari RM205,000

11. PADANG MENGKUANG,BUKIT PAYUNG,MARANG,TERENGGANU
5 Unit Rumah Kedai - Harga Dari RM285,000

12. DESA IS RENEK,BESUT,TERENGGANU
14 Unit Banglo Setingkat - harga dari RM148,000



Berminat Sila Hubungi  Ahmad t di 013-6080622.Segala urusan akan di uruskan di Pejabat kami EHR Homes Consultant,Jalan Sri Cemerlang,Kota Bharu. Alamat kawasan di Terengganu 1-C, 1st Floor,jalan air Jernih,20300 Kuala terengganu,Terengganu.

72 ulasan:

  1. salam...nak maklumat rumah kat seberang pintasan..semi-d dan banglo...

    BalasPadam
  2. Salam,

    Kebetulan pulak saya jumpa blog ni. Saya sedang mencari info berkenaan hartanah di Terengganu.

    Harap dapat feedback selanjutnya di convistudio@gmail.com.


    TQ
    Fardaus Rahmat

    BalasPadam
  3. berminat nak tahu umah banglo 2 tgkt di padang nenas. ada lagi ke? anis_464@yahoo.com.my

    BalasPadam
  4. nak maklumat rumah utk dijual di besut, setiu or pasir putih..arap dpt maklumbalas..harga bawah 70k

    BalasPadam
  5. saya nak jual rumah semi d di kusza keluasan tanah 345 m2 hg dlm rm245k...kira ok x?

    BalasPadam
  6. salam..saya sedang cari rumah di kuala terengganu..saya nak maklumat lanjut rumah semi d di serada...aishamarissa@gmail.com

    BalasPadam
  7. sy berminat dgn TAMAN KG.BUKIT BERANGAN TOK JIRING,TEPOH,KUALA TERENGGANU
    boleh beri floor plan rumah

    BalasPadam
  8. saya nak beli rumah sekitar kuala terengganu, gong badak, manir sekitar rm150k ke bawah..sila sms 019-9829025.tq

    BalasPadam
  9. TAMAN SRI SERADA,SERADA KUALA TERENGGANU
    20 Unit Semi-D - harga Dari RM153,500

    TAMAN SRI TANJUNG,BATU RAKIT,KUALA TERENGGANU
    20 Unit Teres 2 tingkat - harga Dari RM170,000

    TAMAN KG.BUKIT BERANGAN TOK JIRING,TEPOH,KUALA TERENGGANU
    8 Unit Semi-D Setingkat - harga Dari RM174,900

    PROJEK WAKAF TENGAH,KUALA TERENGGANU
    2 Unit Semi-D Setingkat - harga Dari RM177,900

    saya mohon maklumat lanjut bagi projek2 perumahan di atas...adakah masing ade lagi lot2 rumah yang kosong.

    BalasPadam
  10. saya ingin tahu tentang dua projek di bawah dan masih ada lagikah lot rumah yang ada? azhanhadi@yahoo.com:

    PROJEK WAKAF TENGAH,KUALA TERENGGANU
    2 Unit Semi-D Setingkat - harga Dari RM177,900

    TAMAN MUTIARA GONG PAK JING BATU RAKIT,KUALA TERENGGANU
    14 Unit Teres 2 tingkat - harga Dari RM180,000

    BalasPadam
  11. salam..saya juwita berminat hendak membeli rumah semi D diseberang pintasan.sila hubungi saya 0125738875/email juerasau@gmail.com.SECEPAT MUNGKIN.

    BalasPadam
  12. bleh bgi detail pasal rumah
    KG.PADANG NENAS,BATU RAKIT,K.TERENGGANU
    1 Unit Banglo 2 Tingkat - harga Dari RM300,000

    gambar sekali
    email saya hafizandoc@gmail.com

    BalasPadam
  13. salam. sy berminat membeli rumah di sekitar UMT. sila hubungi sy di farahnur98@gmail.com. ASAP

    BalasPadam
  14. Assalamualaikum..

    Saya ingin dapatkan katalog,gambar or plan untuk RUMAH BANGLO 1TINGKAT ATAU 2 TINGKAT HARGA dalam likungan ( 200K - 350K )
    di kawasan Kuala Terengganu atau spesifiknya area

    XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
    1. Wakaf Tengah (jalan padang Maras-kg Telipot) hingga ke jalan Tok
    Jembal - Bandar Permaisuri

    2. Area Kg. Wakaf Mesira - Batu Rakit

    3. Jalan Tengku Ampuan Intan Zahrah

    4. Jalan Tepoh - kampung Baharu
    XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

    JIKA PIHAK TUAN ADA SUBJEK YANG SAYA KEHENDAKI INI TOLONG EMAIL SAYA
    DI sazarman@kck.usm.my dalnet@yahoo.com

    BalasPadam
  15. salam,

    saya ingin dapatkan maklumat projek perumahan di Kemaman, area kijal@meraga beris@kemasik. kalau sesiapa yang ada boleh inform kat saya di emel skreen.plasma@gmail.com

    thanks.

    BalasPadam
  16. skreenkaler: kemasik...interestinggg...

    BalasPadam
  17. ade satu lot tanah berkeluasan 0.919 ekar di mukim kemasik, kg. baru kemasik dan satu lot tanah berkeluasan 0.979 ekar di mukim chukai, geliga, kemaman untuk dimajukan... tgh mencari pemaju yg sesuai..pemaju yg mempunyai minat boleh hubungi syahmi-0145361588, yusri-0104010410

    BalasPadam
  18. Saya ingin mencari rumah untuk disewa area kuala terengganu.
    Sapa ada sumber maklumat untuk dikongsi bersama.email kan kepada saya azz_mg@yahoo.com
    Terima kasih

    BalasPadam
  19. salam.. ada 4 lot tanah utk dijual.. luas semua 0.6 ekar... belakang masjid besar meraga beris kijal. sesuai utk dijadikan kawasan perumahan baru.. yang baru nak naik pon ada.. sesuai utk pemaju2 yg berminat..kol utk maklumat lanjut. 017-9209200 / 019-9027000 boy

    BalasPadam
  20. semua ni rasanya dah abis dijual... xde update yg terbaru ker?

    BalasPadam
  21. saya nak beli rumah sekitar kuala terengganu,marang, manir sekitar rm150k ke bawah..sila call @ sms di no 0199683996...
    terima kasih

    BalasPadam
  22. Taman bukit payong utama.rumah teres dua tingkat.harga dari 288k..hubungi kami nppr resources 09-6199181.projek sedang berjalan.lokasi betul2 menarik..

    BalasPadam
  23. 1. TAMAN SRI SERADA,SERADA KUALA TERENGGANU
    20 Unit Semi-D - harga Dari RM153,500

    8. TAMAN KG.BUKIT BERANGAN TOK JIRING,TEPOH,KUALA TERENGGANU
    8 Unit Semi-D Setingkat - harga Dari RM174,900

    saya berminat untuk mendapatkan maklumat pelan dan detail out berkenaan rumah di atas, saya cuba menghubungi en. ahmad namun tidak berjawab, boleh emel ke sy suryana@terengganu.gov.my

    BalasPadam
  24. semua ni info2 lama... admin dah x update...

    yg terbaru kat sini cuma (Taman bukit payong utama.rumah teres dua tingkat.harga dari 288k..hubungi kami nppr resources 09-6199181.projek sedang berjalan.lokasi betul2 menarik..)

    BalasPadam
  25. salam..SY memerlukan khidmat perunding hartanah untuk menjual rumah teres 2 tngkat..lokasi TMN DATO IBRAHIM GONG NANGKA MARANG TERENGGANU...rumah telah siap tahun 2009..belum pernah diduduki kerana bekerja di p.pinang..mohon khidmat perunding untuk membantu...tel 0194963963,rumah dibeli melalui PINJAMAN PERUMAHAN KERAJAAN...tq

    BalasPadam
  26. Salam.mohon bantuan pihak tuan.saya mencari rumah semi d/banglo/teres satu tingkat utk dijual.harga sekitar 150-180k.kawasan marang/chendering atau senang nk ke hospital kuala terengganu.sila sms saya dgn kadar segera.nazmi 0132160802

    BalasPadam
  27. skreen.plasma@gmail.com

    ada info lagi dop pasal umah area kijal kerteh kemasik..klu ada kabo ambe..zawawi.khalid@gmail.com

    BalasPadam
  28. MENCARI RUMAH SETINGKAT
    UTK PASANGAN YG BARU BERKAHWIN
    BAJET BAWAH RM100K
    SILA HUBUNGI mr3_sr3@yahoo.com.my
    TQ

    BalasPadam
  29. rumah teres 2 tingkat untuk dijual lokasi tmn dato ibrahim mukim rusila marang..rm 98k sahaja..hp 0194963963 en.hilmi

    BalasPadam
  30. Untuk Dijual Segera!! RUMAH TERES SETINGKAT
    Lokasi : Taman Ahmad Ritahudeen, Melor KBharu
    3bilik tidur / 2 bilik air
    Ada Grill, Tiada Renovation
    Keluasan Lantai : 852Kaki Persegi
    Luas Tanah : 130m persegi
    Harga : Rm145K/Boleh Runding
    Tanah Pegangan Kekal REZAB MELAYU KELANTAN
    Ada Penyewa, good tenant.
    Hubungi sy jika berminat :
    0148312291/0176682024/
    (Call/SMS/pm inbox)

    BalasPadam
  31. saya mahu beli rumah banglo di pintasan dungun trg atau di pulau kerenga kuala terengganu, skira nya masi ada lagi sila hubungi saya di talian Hp: 01129911964/0169410140 atau mail abdinhayat@gmail.com

    BalasPadam
  32. saya mahu beli rumah type-A atau taip-B di pintasan dungun kuala terenggnu atau di pulau kerenga kuala terengganu, skira nya masi ada lagi untuk di jual sila hubungi saya di talian Hp:0195333640 atau mail armadahsuria@gmail.com

    BalasPadam
  33. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  34. saya ingin mencari rumah @ banglo untuk dijual di setiu. boleh hubungi saya di email abuwildan75@yahoo.com.my

    BalasPadam
  35. Saya ingin membeli sebuah rumah banglo setingkat kekal di daerah dungun(spesifik antara batu 7 ke sura gate). Sila hubungi saya email cincinciccai@gmail.com

    BalasPadam
  36. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  37. tahniah dan terima kasih kpd tuan admin...

    banglo setingkat kluasan 5400kps
    dikwsan marang
    hanya rm 295k sahaja...

    info lanjut hubungi ambe(mohamad) 010-3342201

    BalasPadam
  38. sy ingin menbeli rumah area paka dungun dlm 120k ke bawah klau ade hubungi sy 0199390960

    BalasPadam
  39. sy sedang mencari lot bungalow sekitar mukim kijal. harap membantu.. kalo bole dalam hraga 50- 90 k. terima kasih

    BalasPadam
  40. rumah banglo 5bilik(RM1.35juta)seaview berhadapan pulau besar mersing dekat sri pantai....mersing johor,jika mahu detail contct sy(0175221533)ismail...ty

    BalasPadam
  41. saya sedang mencari rumah area Kg Padang Nenas, Kg. Gong Pak Jin atau Gong Badak Kuala Terengganu. Hubungi saya di anyattz@yahoo.com

    BalasPadam
  42. Saya cari semi-D di area marang.. kalau ada maklumat minta email ke chest_tube82@yahoo.com

    BalasPadam
  43. saya cari rumah teres hrga bwah rm170 k..klu ada mklumat minta email kat husna_cancergirl@yahoo.com.my..TQ

    BalasPadam
  44. saya sedang mencari rumah semi-D area kuala terengganu atau bukit payung, harga bawah RM 170K, kalau ada info tolong emailkan norhidayah1707@gmail.com, ASAP ye,,tq :)

    BalasPadam
  45. salam..sy sedang mencari rumah teres @ semi D hrga bawah rm200k area kuala terengganu.. mohon emelkn info ke inoslaila@gmail.com...tq in advance..

    BalasPadam
  46. Sape sape yang berminat nak Pasang Lantai Berlaminate dan Hiasan Dalaman di Negeri Terengganu boleh like page kami di Facebook Laminate Floor Terengganu untuk sebarang Pertanyaan atau hantar emel ke fidahrock87@yahoo.com

    BalasPadam
  47. ~~~ 3 LOT TANAH UNTUK DIJUAL!! HARGA RUNTUH, PROMOSI!!! RM18,000/lot!!!!!~~~
    LOKASI : LATA BELATAN, BESUT TERENGGANU.

    Kelebihan aset tanah:
    # Harga pasaran lebih kurang RM50,000!!!
    # Mempunyai jaminan peningkatan nilai tanah setiap tahun.
    # Merupakan aset kekal.
    # Nilai pelaburan yang tidak merugikan.
    Adakah anda ..?
    -Berminat mencari tanah lot perumahan sekitar kawasan taman perkelahan -100meter dari tempat perkelahan
    ( lata belatan )
    - lokasi sangat sesuai untuk dibina homestay bagi menjana pendapatan tambahan

    HARGA PROMOSI PANAS RM18K!!!!
    LOKASI KAMPUNG KUALA KUBANG, MUKIM JABI, BESUT TERENGGANU

    # Surat Perjanjian Jual Beli disediakan oleh pihak kami.
    # Harga yang ditawarkan adalah harga promosi!! "SIAPA CEPAT DIA DAPAT"…RM18K shj!!!…
    # Geran siap sedia untuk ditukar hakmilik!!!


    BERMINAT?? HUBUNGI KAMI:
    pm/sms/whatsapp (010-5753610)

    BalasPadam
  48. KAMI MENCARI PELABUR, YANG BERMINAT MELABUR DALAM PERNIAGAAN KERETA SEWA (PENDAPATAN PASIF MENANTI ANDA!!)

    Salam Sejahtera.. saya , sedang mencari pelabur untuk kereta sewa di syarikat kami. Ini kerana permintaan yang tinggi untuk kereta sewa yang melebihi jumlah kereta yang kami ada.

    Jadi kami memerlukan kereta untuk tujuan disewakan bagi menampung demand yang tinggi di cawangan-cawangan syarikat kami. Apa yang kami perlukan ialah mana-mana individu yang ingin mendapat pendapatan pasif secara bulanan. (anda boleh memberi cadangan yang mungkin kami boleh pertimbangkan). Segala bayaran ansuran kereta, kerosakan, maintenance, saman dan lain-lain adalah ditanggung oleh syarikat kami. Keuntungan serta lain-lain profit diberikan setiap bulan kepada pelabur (ANDA).

    Contoh profit yang diberi, kereta Perodua Myvi. Kami akan memberi profit bulanan iaitu berjumlah RM300/sebuah kereta dan keuntungan tetap akan diberikan setiap bulan. Perjanjian adalah selama kira-kira 5 tahun (atau kurang dari itu atau lebih tertakluk kepada keadaan kereta), kemudian kereta akan dijual dengan harga pasaran. Perolehan jualan akan diberikn 1/3 kpd pelabur (ANDA) selepas kontrak tamat. Penerangan lebih lanjut akan diterangkan sekiranya anda berminat melabur di syarikat kami.

    Sekiranya berminat, bolehlah hubungi saya di email ini (ainafatyia@gmail.com) atau ke:

    pm/whatsapp/sms:010-5753610

    Kami akan memastikan melabur di syarikat kami adalah Win Win Situation.

    BalasPadam
  49. saya sedang mencari rumah semi-D area kuala terengganu atau bukit payung, harga bawah RM 200K, kalau ada info tolong emailkan areha85@yahoo.com, ASAP ye,,tq :)

    BalasPadam
  50. saya ingin mencari rumah area merang,bari,saujana....dari batu rakit ke besut..tengah2 xpe...kalau ade semi-d di bawah 200k,sila emailkan kepada sy,lokasi dan harga,klu boleh bg gambar sekali ..email kepada subhadaanii@gmail.com

    BalasPadam
  51. Mencari rumah baru
    Bajet RM150K

    sila hubungi amzamal81@yahoo.com.my

    BalasPadam
  52. mencari rumah di kawasan kuala terengganu atau kawasan binjai rendah paling jauh........
    bajet RM200K ke bawah......... email kepada norlailiendut@yahoo.com.my, ASAP ....... TQ

    BalasPadam
  53. Salam....sy mencari rumah untuk dibeli...kaw.gong badak....bajet 200k.
    Emaik.fakrul_168@yahoo.com...tq

    BalasPadam
  54. Salam....sy mencari tanah untuk dibeli...kaw.kg laut atau kg bukit, kuala terengganu....bajet 70k.
    Emaik.tg_nadzmi@yahoo.com...tq

    BalasPadam
  55. mencari rumah di Terengganu.. bajet sehingga 200k.. segera.. mohd zaki ali.. 019-9896335, email: mohdzaki.ali@moh.gov.my

    BalasPadam
  56. sy mencari rumah di Terengganu.. bajet sehingga 200k.. segera.. ahmad rikzan rahim.. 019-9216559, email: rikzanrahim1986@gmail.com
    tgl bg plan
    PULAU KERENGGA,MARANG,TERENGGANU 4 Unit Banglo Setingkat: - Type A - harga Dari RM160,000 - Type B - harga Dari RM195,000 -

    TAMAN SRI SERADA,SERADA KUALA TERENGGANU 20 Unit Semi-D - harga Dari RM153,500 -

    BalasPadam
  57. Salam tuan..sy ingin mencari rumah di terengganu..kalau boleh lokasi rumah di tengah2 antara hospital sultanah zanariah dgn MRSM kuala terengganu..bajet dlm 200k +-....minta cadangan/offer drp tuan..bleh whatsapp sy di no 013-969 3859

    BalasPadam
  58. Saya ingin mencari rumah di dungun badjet dlm 200k harap dr pihak tuan dapat menghubungi sy atau whatsapp sy di talian 0199618292....sekiranya ade cadangan pembinaan disekitar kwsan dungun

    BalasPadam
  59. sedang cari rumah area kuala trg..
    <rm250k
    selain umah teres
    terima kasih

    BalasPadam
  60. saya mencari rumah area kerteh n dungun dlam budget 200K......urgent.....prlukan krjasam pihak pemaju

    BalasPadam
  61. Assalamualaikum.....
    Kami drpd syrkt kontraktor rmh mnyediakan kemudahan kpd.sesiapa yg memiliki tanah & ingin merialisasikan rmh impian anda kami sedia membantu....anda hanya perlu tunggu kunci rmh shj drpd.kami untuk.didiami,segala proses akn kami bt sprt kos guaman,pelan rmh,majlis bandaraya dan sbgainya....untuk maklumat lanjut boleh hbgi kami 0148333704

    BalasPadam
  62. assalam mencari rumah teres atau semi d kwasan kuala terengganu..budget dalam 200k

    BalasPadam
  63. Assalammualaikum..saya berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang:
    1. TAMAN SRI SERADA,SERADA KUALA TERENGGANU
    20 Unit Semi-D - harga Dari RM153,500 - See more at: http://sumberhartanah.blogspot.com/2010/01/senarai-projek-perumahan-di-terengganu.html#sthash.NZZBhzGT.dpuf

    sila hubungi saya email:ateng.fadhlullah@gmail.com

    BalasPadam
  64. TAMAN MUTIARA GONG PAK JING BATU RAKIT,KUALA TERENGGANU

    BalasPadam
  65. Assalamualaikum.....
    Kami drpd syrkt kontraktor rmh mnyediakan kemudahan kpd.sesiapa yg memiliki tanah & ingin merialisasikan rmh impian anda kami sedia membantu....anda hanya perlu tunggu kunci rmh shj drpd.kami untuk.didiami,segala proses akn kami bt sprt kos guaman,pelan rmh,majlis bandaraya dan sbgainya....untuk maklumat lanjut boleh hbgi kami 0148333704

    skrg projek rumah yg sdh siap 90% sebiji banglo untuk dijual di kawasan semarak hdpn giant gong badak dgn spesifikasi 3bilik tido,3bilik air,keluasan 1470 kaki persegi dgn harga 395k...sy bg percuma 3biji aircond,1water heater bilik master bedroom,kabinet dapur,pintu pagar auto gate,kipas remote control dan sbg ye.....projek akn dtg sy akan bina semi-d dan banglo di kwsan blkg PSM...sesiapa yg berminat sila hbgi sy

    BalasPadam
  66. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  67. Ada mklumat rumah di kaw tok jembal?

    BalasPadam
  68. Semi D di Tok Jembal. Baru siap sepenuhnya. Ada 3 unit lagi...

    Hubungi saya segera.


    IKRAM
    0139796861 wasap,mesej,kol

    BalasPadam
  69. salam....minta maaf..,..saya ada menjual tilam jenama fmm fiber...saya harap.anda semua dapat membantu saya dengan membeli tilam ini...saya akan bagi harga serendah mungkin..seluruh kelantan terengganu..penghantaran terus ke rumah anda.terima kasih dengan bantuan anda semua...

    0172723704
    musfarizul..

    BalasPadam
  70. ADA RUMAH NON BUMI LOT TAK??

    BalasPadam
  71. Salam Encik.. saya berminat untuk beli rumah area marang atau pulau kerengga, taman sri serada, area kuala terengganu..untuk rumah semi-D setingkat atau banglo setingkat...boleh email saya : zulyaltiabdrazak@gmail.com atau wasap 013-3460623. Budget 200K.

    BalasPadam